Použití zaručeného podpisu BankID SIGN v DigiSignu

31. října 2022

Digitalizace

Jako jedni z prvních v Česku můžete využívat zaručený elektronický podpis BankID SIGN. Nemusíte nic zapínat ani instalovat, stačí si v DigiSignu u podepisujícího nastavit BankID SIGN jako způsob podpisu.

Podpis je aktuálně dostupný pro cca 5,5 milionu klientů těchto bank: Moneta, Česká spořitelna, Komerční banka, AirBank, ČSOB a od května 2022 i Raiffeisen. Další banky podle Bankovní identity a.s. přibudou do konce roku 2022.

Bank ID SIGN

Výhody bankovní identity a podpisu pro vaše zákazníky

  • Pro vaše zákazníky je to jednoduché a známé. Kdo používá internetové bankovnictví nebo banku v mobilu, umí použít bankovní identitu.
  • Pro vaše zákazníky je služba zdarma.

  • Vše probíhá kompletně online / na dálku. Lidé nemusí nikam chodit, nic zařizovat, bankovní identitu mají automaticky zřízenou. Ani další heslo si nemusí pamatovat.

  • Češi rádi řeší věci elektronicky. Víte, že na Alze zaplatí 70 % nákupů online kartou? A že bankovní identitu za první rok provozu využilo 700.000 lidí? Počet uživatelů rychle poroste, protože je to naučí používat největší české firmy jak ČEZ nebo Česká pojišťovna, které už bankovní identitu používají.

Výhody bankovní identity a podpisu v DigiSignu pro vaši firmu

  • Okamžité nasazení a používání. Nemusíte nic instalovat, uzavírat žádné smlouvy ani si vyvíjet vlastní uživatelské rozhraní (vlastní BankID SIGN funguje pouze prostřednictvím API).

  • BankID SIGN je zaručený elektronický podpis, tedy stejná úroveň jako podpis kvalifikovaným certifikátem uloženým na počítači (dle klasifikace Nařízení eIDAS).

  • Použití pro veškeré (firemní) dokumenty a smlouvy, včetně pracovněprávních.

  • Podpis zvládne každý s bankou v mobilu.

  • Vysoká míra důvěry u klientů díky jménu banky.

  • Aktuálně dostupné pro cca 5,5 milionu lidí (duben 2022).

  • Díky silnému ověření totožnosti je vhodný i pro uzavírání smluv na dálku s “neznámými” lidmi.

  • Splňuje požadavky AML zákona (v kombinaci s BankID ověřením).

  • Podpis BankID SIGN je prakticky nezpochybnitelný. Ověření identity podepisujícího u něj garantují přímo banky, stejně jako ověřitelnost podpisu.

Pro situace, kdy někdo bankovní identitu nemůže využít (typicky cizinci v Česku), vám v DigiSignu aktivujeme službu, která biometricky ověří totožnost pomocí osobních dokladů. Podepisujícímu k tomu stačí doklad totožnosti (pas, občanský průkaz) a mobil.

Službu BankID SIGN poskytuje náš partner a klient DigiSignu Bankovní identita a.s. Naši smlouvu o spolupráci jsme podepsali DigiSignem a BankID SIGN.

Autor článku
Ondřej Říha · CEO Digital Solutions s.r.o.

Ondřej je spoluautorem aplikace DigiSign. Jeho cílem je, aby se elektronické podepisování stalo běžnou součástí chodu firem. Kromě DigiSignu se jako CEO Digital Solutions věnuje vývoji informačních systémů a aplikací na míru.

Sdílení

Vyzkoušejte DigiSign

Budoucnost je digitální. Podepisujte Digisignem

Dnešní doba je na digitalizaci firmy nejlepší. Všechno už řešíme na dálku a elektronicky – online nákupy, práci z domu, dovážku jídla. Začněte i (ve firmě) podepisovat digitálně.

Rychlé pro vás, jednoduché pro klienty. Zvládne to každý s mobilem.

Do 5 podpisů měsíčně zdarma.

Uplatníte ve všech oborech na 99 % dokumentů.

Vyzkoušet DigiSign