Získali jsme certifikaci eIDAS, jsme důvěryhodná platforma

29. října 2020

Bezpečnost

Prošli jsme auditem a máme z toho velkou radost! Platformu DigiSign tak spouštíme do ostrého provozu rovnou jako certifikovaný nástroj vhodný pro elektronický podpis.

Během procesu certifikace jsme nemuseli nic významně měnit. To nás ujišťuje, že vyvíjet platformu podle mezinárodních best practices se vyplácí. Nejlépe celý proces vystihují slova auditora p. Cuřína: "Vy to máte všechno dobře, jen k tomu musíte dodělat papíry" :-)

Co všechno u nás audit prověřoval?

Certifikace je zaměřena především na soulad se všemi právními předpisy, které souvisí s tzv. "službami vytvářejícími důvěru pro elektronické transakce". To znamená:

  1. Nařízení EU číslo 910/2014/EC (eIDAS)
  2. Zákon č. 297/2016 Sb. o službách vytvářejících důvěru pro el. transakce
  3. ISO/IEC 27005:2018 - information security risk management
  4. ISO/IEC 9126-1 - software engineering - product quality
  5. DKP IDP MV ČR, verze 3.1 z 12/2019

Tím to ale nekončí...

Chápeme, že důvěryhodnost celé platformy DigiSign je naprosto klíčová pro naše klienty i pro všechny podepisující osoby. Získání této certifikace tedy bereme jako závazek pravidelně ověřovat soulad s uvedenými předpisy.

Zároveň jsme se pustili do dalších certifikací. Zaměřujeme se v nich na oblast IT bezpečnosti a vyšší kategorii úrovně podpisu v rámci eIDAS. O získaných certifikacích budeme určitě informovat na blogu, prozradíme zatím, že další se chystá hned na březen 2021.

Autor článku
Ondřej Říha · CEO Digital Solutions s.r.o.

Ondřej je spoluautorem aplikace DigiSign. Jeho cílem je, aby se elektronické podepisování stalo běžnou součástí chodu firem. Kromě DigiSignu se jako CEO Digital Solutions věnuje vývoji informačních systémů a aplikací na míru.

Sdílení

Vyzkoušejte DigiSign

Budoucnost je digitální. Podepisujte Digisignem

Dnešní doba je na digitalizaci firmy nejlepší. Všechno už řešíme na dálku a elektronicky – online nákupy, práci z domu, dovážku jídla. Začněte i (ve firmě) podepisovat digitálně.

Rychlé pro vás, jednoduché pro klienty. Zvládne to každý s mobilem.

Do 5 podpisů měsíčně zdarma.

Uplatníte ve všech oborech na 99 % dokumentů.

Vyzkoušet DigiSign