DigiSign jako česká alternativa DocuSign

22. srpna 2022

Digitalizace

DocuSign je leader a průkopník digitálního podepisování a děkujeme mu za prošlapání této cesty ve světě. Zároveň vidíme, že české prostředí je specifické a vyžaduje trochu jiný přístup. V čem považujeme DigiSign jako dobrou alternativu pro DocuSign?

Respekt k českým zvyklostem a právnímu prostředí. Máme tu totiž vyšší nároky na formu a průkaznost než v USA. Naše uživatelské prostředí čeští uživatelé chápou a dobře se v něm orientují. Přes DigiSign také uzavřete legálně i pracovní smlouvu.

Plná podpora Bankovní identity. Pomocí BankID ověříte identitu podepisujícího stejně, jako by vám osobně ukázal svůj občanský průkaz. Přitom je to na pár kliknutí (žádné focení dokladů, selfie, telefonátů). Můžete využít také službu BankID SIGN.

Česká časová razítka. K podpisu doplňujeme kvalifikované časové razítko České pošty, které věrohodně prokazuje čas vzniku dokumentu, prodlužuje jeho platnost na 5 let a české soudy ho znají.

Samonosnost podepsaných dokumentů. S každým podepsaným dokumentem získáváte kompletní sadu důkazů včetně auditní stopy tak, abyste nás v budoucnu nepotřebovali k ověření platnosti. Vše je kryptograficky ošetřeno pomocí certifikátů.

Česká podpora. Kdykoli potřebujete pomoct, mluvíte s Čechy (aľebo bratom Slovákom), ve stejném časovém pásmu. Žádné e-maily do Indie nebo Pákistánu.

Všechny způsoby podpisů. Podporujeme všechny široce použitelné typy digitálního podpisu. Protože jediná správná odpověď na otázku “A můžeme to podepsat přes DigiSign?” zní “ano, můžeme”.

Ověření identity, včetně cizinců. Sami si nastavíte, jestli Vám stačí ověřit podepisujícího SMSkou nebo potřebujete silné ověření na dálku. V takovém případě se podepisující bezpečně ověří pomocí BankID nebo idGuard. 2FA ověření je poskytujeme všem, protože jej považujeme za minimální světový standard.

Pomoc s integrací. Integrace do informačního systému a firemního workflow umocňuje efektivitu. Připravíme vám integrační projekt a pomůžeme vašemu IT. Umíme vám i smluvně garantovat dostupnost a neměnnost API.

Pomoc s compliance (právním souladem). Setkali jsme se s desítkami různých přístupů k risk managementu a vybereme pro vás vhodný způsob podepisování různých dokumentů. Včetně těch pracovně právních nebo souvisejících s AML. S vašimi právníky se domluvíme.

Kompletní a dobře použitelné API. Sami jsme vývojáři a víme, jak náročné bývá pracovat s cizími nástroji. My sami DigiSign tvoříme přes API, ladíme jej pro efektivní práci, dobře dokumentujeme a neměníme nikomu pod rukama.

Podpora pro vývojáře od vývojářů. Nemarníme váš čas zprostředkovávanou komunikací, odborné věci řešíte napřímo s odborníky.

Enterprise funkce. SSO, On Premise, využívání digitálních certifikátů, firemních pečetí, vývojářské sandboxy, SLA, přizpůsobení GDPR,... Vše na co jste zvyklí.

Odeslat. Podepsat. Hotovo. Zaměřujeme se na rychlost a efektivitu podepisování a neřešíme kvanta jiných funkcí. Nebo výběr fontu a jeho barvičky pro podpis.

Automatizace pro všechny. Přes Make (dříve Integromat) si může každý naklikat svoje workflow. Ale nemusí.

Nepočítáme uživatele. Čím víc lidí ve firmě bude pracovat elektronicky, tím lépe. Papíry dnes už nikdo nechce.

Nepočítáme dokumenty, ale obálky. Za jednu cenu podepíšete více souvisejících dokumentů.

Přizpůsobivé plány. Chápeme, že každá firma funguje jinak, probíhají sezónní nebo nárazové “podpisové akce”. Ať už spojené s náborem brigádníků nebo třeba přepodepsání tisíců VOP s klienty. Domluvíme se.

Autor článku
Ondřej Říha · CEO Digital Solutions s.r.o.

Ondřej je spoluautorem aplikace DigiSign. Jeho cílem je, aby se elektronické podepisování stalo běžnou součástí chodu firem. Kromě DigiSignu se jako CEO Digital Solutions věnuje vývoji informačních systémů a aplikací na míru.

Sdílení

Vyzkoušejte DigiSign

Budoucnost je digitální. Podepisujte Digisignem

Dnešní doba je na digitalizaci firmy nejlepší. Všechno už řešíme na dálku a elektronicky – online nákupy, práci z domu, dovážku jídla. Začněte i (ve firmě) podepisovat digitálně.

Rychlé pro vás, jednoduché pro klienty. Zvládne to každý s mobilem.

Do 5 podpisů měsíčně zdarma.

Uplatníte ve všech oborech na 99 % dokumentů.

Vyzkoušet DigiSign